Fyllda paprikor & zucchini

gg

Idag vill jag lägga upp en av mina favoriter, nämligen ”Γεμιστές πιπεριές-gemistes piperies”, fyllda paprikor. Jag valde röda paprikor då de är lite sötare i smak och även zucchini. Man kan även använda andra grönsaker så som tomater, aubergine m.m.

Fyllningen kan också variera mycket! Jag har olja, köttfärs, ris, tomatpuré, tomatsås, lök, vitlök, färsk oregano, timjan, persilja och mycket dill i denna. Det som är så bra är att man kan bortse från köttfärsen och det gör vi under fastan exempelvis, eller till och med ersätta köttfärsen med bläckfisk.

Jag kommer inte skriva upp några gram i det receptet eftersom ”det inte finns”. Välj själva hur mycket ni vill ha av varje ingrediens och provsmaka under tiden så ni får den smak ni tycker om! Vissa kanske inte tycker om dill, då är det bara att hoppa över den.

Börja med att fräsa lite lök i olivolja. Tillsätt vitlök och köttfärsen. Anledningen till att jag inte fråser vitlöken tillsammans med löken är eftersom vitlöken lätt kan brännas. Låt köttfärsen bli helt brun innan du fortsätter med de övriga ingredienserna. Tillsätt sedan ris, tomatpuré, tomatsås och lite ketchup. Du kan ta lite extra vatten om du ser att fyllningen är lite torr. Fortsätt sist med kryddorna du vill ha. Jag har med oregano, timjan, persilja, dill, salt och svart peppar. Låt inte fyllningen koka allt för länge. Tänk på att riset ska fortsätta kokas i ugnen. 200-220 grader i ca 1-1.30 tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *