Flingrutor

Flingrutorna blev väldigt goda och fina är de också. De är riktigt söta så det räcker med en liten bit för att få i sig den energi man behöver!

20 rutor (ca 4×5 cm stora)

1,5 dl strösocker
2 dl ljus sirap
200 jordnötssmör
6 dl flingor
1 dl kokos

100 gr mjölkchoklad
100 gr vit choklad
2 msk nutella

Börja med att smälta mjölk- och den vita chokladen.
Ta fram en liten kastrull och värm jordnötssmör, strösocker och sirap tills den blir en jämn smet. Blanda sedan i flingor och kokos. Lägg i en form (20×20 stor). Lägg på den smälta mjölkchokladen, nutellan och på häller du den vita chokladen. Låt den vila i kylen i 2-3 timmar och skär sedan i 20 rutor!
Enkelt och gott!

Grillad fisk

Τσιπούρα/Tsipoura heter fisken på grekiska och tror att namnet på svenska är havsruda. Vi grillar väldigt ofta hemma och hittar vi färsk god fisk så passar vi på att grilla den!

Tänk på att göra dem riktigt rent, salta lagom, peppra och skiva några citronskivor som du lägger i fiskens mage. Lägg sedan i kylen för 1-2 timmar. Det är viktigt att ta bort citronskivorna innan du grillar dem eftersom det kan få besk smak. Skiva några tomater och lägg en-två skivor i fiskens mage och grilla 6-7 min på varje sida. (beroende på hur stor fisken är och hur varmt det är)

Vi valde att servera den med en enkel potatissallad och en ”horiatiki” (tomatsallad). Självklart passar retsina mycket bra med fisken! Smaklig måltid!