Morotskaka

Morotskaka

Första gången jag gjorde morotskakan var faktiskt när jag fortfarande bodde i Grekland. Vi hade sett ett grekiskt matprogram med min mamma där de pratade om att man kunde ha morötter i en bakelse. Första reaktionen var att skratta åt det och tyckte att det lät så konstigt att ha morötter i en bakelse.

Nu kan jag säga att det är en av favoriterna trots att den inte innehåller någon choklad alls! Jag har valt att använda en större mängd valnötter än vad det brukar finnas i de flesta recept och även konjak.

Observera att jag inte använder gram i receptet utan koppar och skedar!
4 koppar skalade morötter
2 koppar brunt socker
3 ägg
1 kopp valnötter
2 msk konjak
2 koppar mjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 kopp olivolja
1 msk vaniljsocker
1/2 kopp apelsinsaft
apelsinskal

GLASYR
300 gr philadelphisost
8 dl florsocker
Citronsaft
Citronskal

Blanda morötterna, socker, ägg, valnötter, konjak, olivolja och kryddorna. Lägg bikarbonatet i apelsinsaft, blanda och sedan lägg i smeten. Gratinera i ca 55-60 minuter i 160 °C.

Blanda alla ingredienser för glasyren. Servera helst kall!

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>