Citronkaka

250 gr smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
Saft och skal av 2 citroner
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
0,5 tsk salt

Dekoration
50 gr mörk choklad
1 dl florsocker
1 msk citronsaft

Dela äggulor från äggvitor. Vispa smör och strösocker. Tillsätt äggulor, en i taget och fortsätt att vispa. Blanda in saft och skal från två medelstora citroner.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och tillsätt i blandningen. Vispa sedan äggvitorna och rör om med resten av ingredienserna till en jämn smet. Grädda i 175 grader i cirka en timme.
För dekorationen valde jag att smälta mörk choklad och blanda florsocker med citronsaft så blir det både gott och lite finare att titta på. Lycka till!

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>