Söndagsmat

Många gånger är det enkla mycket godare än allt avancerat som dessutom kräver lång tid att tillaga. Det ni ser är fläskkotletter, zucchini- och aubergineskivor och söta broccollisparris grillade på en grillpanna. Nedan lägger jag recept på den klassiska tzatzikin och en grekisk potatissallad.

TZAKIKI
1/2 liter kvarg
1 gurka (utan skal)
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vit vinäger
3/4 dl olivolja
salt

Blanda alla ingredienser men ta olivoljan sist och blanda i lite i taget!

POTATISSALLAD
1 kilo potatis
3-4 färsklökar
Saft av 2-3 citroner
1/2 dl olivolja
salt

Koka potatisarna och blanda med resten av ingredienserna när potatisarna fortfarande är varma! Kali sas oreksi (Smaklig måltid)

This entry was posted in Mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 4 = four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>