Äppelkaka

Som ni ser har jag valt att dela på smeten i två formar. Kakan har inte blivit så hög och om ni vill baka den i vanlig sockerskaksform (23 cm diameter) ska ni då tänka på att gräddtiden ökar.

INGREDIENSER
100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk
1 tsk malen kardemumma
2 äpplen
0,5 tsk kanel
1 dl aprikosmarmelad
mandelspån

Vispa smör och socker. Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör inte längre efter att alla ingredienser har blivit en jämn smet.
Häll smeten i formarna. Skala äpplen och skär dem i mindre bitar. Blanda dem i kanel i en djup tallrik och lägg i äppelbitarna.Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan.
Grädda i 175°C , ca 35 minuter. (50 minuter om du väljer att grädda äppelkakan i en form)

Under tiden äppelkakan fortfarande är varm, kan du breda ut aprikosmarmelad och mandelspån.

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>