Ferrero muffins!

Det slog mig en idé när jag såg ferreroasken i skåpet. Att baka chokladmuffins och ”gömma” en ferrero choklad i mitten! Denna är andra gången jag bakar dem. Tänk på att inte göra samma misstag som jag gjorde, nämligen att fylla med lite för mycket smet som resulterade i att smeten svämmade över…
Men den här gången blev de så mycket finare och verkligen mycket goda!

24 små muffins
24 ferrero
65 gr smör
1 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
1 dl mjölk
0,75 dl kakao

Smält smöret och lägg i en bunke. Blanda med ägg och mjölk. Blanda i en annan skål alla torra ingredienser. Blanda sedan i 2-3 omgångar i smörsmeten. Färdigt! Jag använde spritspåse när jag fördelade i formarna och det blev ungefär en tesked i varje form. I mitten lägger du i en ferrero choklad och trycker ner lite så att den når formen. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− one = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>