Κεράσματα/Kerasmata

De finns alltid hemma och de är bra att ha på bordet när man får besök hemma eller ge bort som en liten present. Jag visar nedan två olika varianter, den ena är med mandlar och den andra med jordnötter. Jag gräddar dem i ugnen för max fem minuter med lite smör i 250 grader.

När de är klara, kan man välja att blanda dem med mörk-, mjölk- eller vitchoklad och sedan ta små skedar och lägga dem i en stor plåt för att sedan frysa dem i några minuter tills de har blivit kalla. Man kan antingen behålla dem i en burk men jag tycker det är lite finare att ha var och en i aluminiumfolie.

Det enda man behöver tänka på är:
NÖTTER OCH CHOKLAD I LIKA STOR MÄNGD
(ex. 200 gr nötter, 200 choklad)

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = sixteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>