Grillad fisk

Τσιπούρα/Tsipoura heter fisken på grekiska och tror att namnet på svenska är havsruda. Vi grillar väldigt ofta hemma och hittar vi färsk god fisk så passar vi på att grilla den!

Tänk på att göra dem riktigt rent, salta lagom, peppra och skiva några citronskivor som du lägger i fiskens mage. Lägg sedan i kylen för 1-2 timmar. Det är viktigt att ta bort citronskivorna innan du grillar dem eftersom det kan få besk smak. Skiva några tomater och lägg en-två skivor i fiskens mage och grilla 6-7 min på varje sida. (beroende på hur stor fisken är och hur varmt det är)

Vi valde att servera den med en enkel potatissallad och en ”horiatiki” (tomatsallad). Självklart passar retsina mycket bra med fisken! Smaklig måltid!

This entry was posted in Mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>