Sockerkaka

sockerkaka

200 gr rumsvarmt smör
2 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk vaniljsirap
1 dl mjölk
4 dl mjöl

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker krämigt. Tänk på att ha smöret rumsvarmt och inte smälta det. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt allt i smeten. Sist kan du tillsätta mjölken och vaniljsirapen och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en brödform. Grädda ca 50 minuter i 175 grader.

This entry was posted in Bak.

2 thoughts on “Sockerkaka

  1. Tack för dina fina ord Tamara! Recept på tsoureki kommer lite senare när vi ska fira vår påsk i maj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ seven = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>