Påskkakor – Κουλουράκια

Koulourakia

Till ca 50 st.
610 gr mjöl
200 gr smör
140 gr florsocker
4 ägg
3 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
50 ml mjölk
40 ml apelsinsaft
apelsinsaft

Vispa smör och florsocker noggrant i matberedare i ca 5 min. Tillsätt ägg, ett i taget och fortsätt att vispa. Rör ned bikarbonaten i mjölk- och apelsinsaftblandningen och tillsätt i smeten. Fortsätt sist med mjöl, lite i taget tills smeten inte fastnar på händerna. Jäsa under duk i 30 min.

koulourakia

Ta fram degen och dela den i 50 lika stora bollar. Det är viktigt att de blir nästan lika stora så att de gräddas på rätt sätt. Jag föredrar att fläta dem på det sättet som på bilden men det är inte fel att forma dem hur man än vill. Smaken blir densamma! Pensla med lite smör och grädda i 185 grader i 15 min.

Vissa av dem doppade jag i vit choklad och mandelspån och vissa i nougat. Vill du göra som grekerna, kan du doppa dem i kaffet!

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− four = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>