Lyxiga bullar

Zumh

50 gr jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
250 gr kesella
1 gr saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 kilo mjöl

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken och smält smöret och häll över jäste. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker och salt och mjöl. Spara dock lite av mjölet. Arbeta degen tills den blir smidig. (ca 15 min för hand) Låt sedan jäsa övertäckt i ca 1 timme.

bullar

FYLLNINGAR
1. Jordgubbsmarmelad
Mandelmassa

2. Nutella
Valnötter

3. Svarta bärsmarmelad
Brunt farinsocker
Mandelmassa

Ta fram degen och arbeta på mjölat bord.
Ta en bit, öppna i handen eller på bordet och fyll med en av fyllningarna. Lägg på formar i en ugnsplåt.
Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 40 min. Pensla med lite smält smör och grädda i ugnen i ca 15 min på 225 grader.

bullar

This entry was posted in Bak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>